آبله مرغان، بیماری فصل بهار

آبله مرغان Chickenpox یکی از بیماری های شایع ویروسی می باشد که عامل آن ویروس واریسلا زوستر» از خانواده هرپِس ویروس» ها بوده و اغلب باعث علائم بالینی خفیف تا متوسط بدون عوارض جدی حاد در کودکان می گردد.
شیوع بیماری در کشورهایی مانند ایران که بیماری در آنها  به صورت اپیدمیک تظاهر می کند اغلب فصلی و بیشتر در فصل بهار می باشد و در کشورهایی که به علت واکسیناسیون روتین کودکان بیماری به صورت تک گیر و اندمیک بروز می کند ارتباط چندانی با تغییرات فصلی ندارد.


راه های انتقال بیماری آبله مرغان

راه های انتقال بیماری ازطریق تماس مستقیم فرد سالم با فرد بیمار می باشد و افراد سالم  از دو طریق آلوده می شوند.
از طریق تماس فرد سالم با ترشحات بزاقی فرد بیمار بدین صورت که فرد بیمار ۴۸ ساعت قبل از بروز علائم بیماری و ظاهر شدن جوش ها در سطح بدن می تواند از طریق ترشحات بزاقی وترشحات دستگاه تنفسی افراد دیگر را آلوده نماید.

از طریق تماس افراد سالم با ضایعات پوستی تازه و آبکی فرد مبتلا و این بدین معنی است که فرد بیمار از ۴۸ ساعت قبل از بروز ضایعات پوستی  تا زمانی که حتی یکی از ضایعات آبدار و تازه می باشد قادر است افراد دیگر را به بیماری مبتلا نماید.

علائم بیماری آبله مرغان : ابتدا لازم به ذکر است که دوره نهفته (کمون) بیماری آبله مرغان ۱۰ تا ۲۱ روز و به طور متوسط  ۱۴ روز می باشد بدین معنی که اگر کودک شما با فردی که مبتلا به بیماری آبله مرغان است تماس داشته و توسط آن فرد آلوده شده باشد ۱۰ تا ۲۱ روز طول می کشد تا کودک علائم بیماری را نشان داده و جوش ها در سطح بدن او ظاهر گردند.

▫️علائم اولیه بیماری علائم شبیه به سرماخوردگی نظیر تب خفیف، سردرد، بیحالی و بی اشتهایی می باشد که اغلب دو روز به طول انجامیده سپس ضایعات پوستی بصورت جوش های آبدار و تاول مانند ابتدا در صورت، سینه و شکم و سپس به تدریج در سایر اندام ها ظاهر می گردند.

▫️ضایعات پوستی به شدت خارش دار و اغلب بدون درد هستند و گاهی ممکن است داخل دهان، چشم ها و لابلای موها نیز ظاهر شوند. تعداد ضایعات پوستی متفاوت بوده و ممکن است از ۵۰ تا ۵۰۰ عدد متغیر باشند این ضایعات پوستی اغلب در مدت ۳ تا ۵ روز  ظاهر شده و ظرف مدت ۷ تا ۱۰ روز به تدریج خشک شده و ریزش می نمایند.

✅ افرادی که در معرض آسیب های جدی و اشکال شدید بیماری می باشند شامل:
۱- نوزادان و شیرخواران زیر یک سال خصوصاً نوزادان نارس
۲- افرادی که در سنین بعد از بلوغ به بیماری مبتلا می شوند.
۳- خانم های باردار
۴- افرادی که مبتلا به بیماری های نقص ایمنی مادرزادی یا اکتسابی بوده یا از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن استفاده می کنند مانند افرادی که تحت  شیمی درمانی بوده یا پیوند مغز استخوان یا نظایر آن داشته اند.


https://www.asriran.com/fa/news/337368



مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها